Thursday, January 4, 2018

Selamat Datang 2018

Selamat datang 2018. Tahun 2018 saya bercadang untuk menulis blog semula selepas lebih setahun bercuti. Kena rajin-rajin dan harapnya berterusanlah azam ni. Jangan hangat-hangat taik ayam sudahlah.

Dipersembahkan gambar terkini. Ini buat semangat bagi menguruskan berat badan pada tahun ini. Berat badan naik mendadak selepas bertukar tempat bekerja. Makan beria saja hari-hari. Bila umur makin meningkat (tahun ini sudah memasuki angka 4) kena jaga kesihatan dan kecantikan supaya nampak awet muda!


Usia perkahwinan tahun ini bakal menjejak usia 14 tahun. Sudah setahun lebih kami berdua PJJ. Kadang-kadang PJJ pun ada baiknya. Bersemangat nak jumpa pada hujung minggu. Semoga kami berdua terus positif, support each other dan murah rezeki. Mana tahu, ada rezeki boleh duduk bersama balik nanti.


Tahun ini Haziq Fahmi sudah masuk tingkatan 1. Alhamdulillah, dia dapat keputusan yang baik untuk UPSR. Semoga kejayaan terus mengiringinya.

Hadif tahun 2018 akan masuk ke tahun 4 dan Hana Alesya tahun 3. Sudah tidak dapat pergi sekolah bersama sebab Hadif bersekolah pada sesi pagi dan Hana sesi petang.

Hafiy bakal berusia 4 tahun. Saya cuma berharap Hafiy sentiasa diberikan kesihatan yang baik. Target saya tahun ini supaya Hafiy dapat diaperless untuk memudahkan saya hantar dia ke sekolah nanti.


Gambar permulaan 2018. Hantar Haziq duduk di asrama. Sedih hati sebab was-was nak lepaskan dia. Tapi dia macam happy sebab ada juga kawan-kawan lama di sekolah rendah yang bersekolah di sini.
Semoga semuanya baik-baik saja untuk Haziq.


Rutin 2018 saya bakal berubah. Doakan yang terbaik! Semoga kita semua sentiasa dirahmati olehNya.

Wednesday, September 7, 2016

Aidilfitri 2016

Semakin berumur, sambutan Hari Raya bagi saya sudah jadi biasa-biasa saja. Meriahnya cuma dengan anak-anak. Yang seronoknya raya bagi saya adalah dapat berjumpa dengan sanak-saudara.

Hari Raya tahun ini saya sambut di Ipoh dahulu. Acara wajib selepas solat adalah bersalam-salaman dan bergambar beramai-ramai.


Tahun ini tema baju saya adalah hitam. Senang sebab tak payah fikir pasal baju kotor. Maklumlah anak-anak lasak. Tahun ini juga saya belikan Hafiy songkok supaya terserlah lagi kecomelan dia.


Acara bersalaman dimulakan dengan mak dan abah.


Diikuti dengan Huzein sebagai anak sulung.



Dan seterusnya cucu-cucu yang ramai bersusun.





Hafiy comel nampak peyut.


Tunjuk apa tu Hadif?


Ibu tengah bersyahdu minta maaf dengan abah, Hafiy boleh ketawa riang.



Wow, K-Pop sangat kamu ni Hana!


Acara bergambar beramai-ramai. Ada gambar formal dan ada gambar suka-suki.



Atuk, Opah dan cucu-cucunya.



Hafiy dan Qaisara.



Family adik Huzein, Maidy.



Family Huzein. Sayang semua!




The girls.


Datuk dan datin.


Ahli Kelab Huru-Hara.



Haziq dan sepupunya Imaan. Memang berkawan baik 2 orang ni.


Selepas raya di Ipoh kami pulang ke Penang. Anak-anak enjoy main bunga api dengan sepupu-sepupu dan anak jiran di Penang pula.




From Taiping With Love

Lama kami semua tak berjalan-jalan ke Taiping. Sempena cuti sekolah, kami ambil kesempatan ke Taiping. Hajat di hati nak melawat Zoo Taiping.


Masuk dalam terus beratur naik train. Tak larat nak jalan. Ibu sudah tua 'nak. Ditambah dengan cuaca yang panas, haruslah naik train.


Gajah comel. Kesian dia kepanasan. Asyik ambil air dan sembur ke badan sendiri.


Tengok zirafah dari jauh.


Anak-anak saya. Baru 4 tapi kecohnya macam 10. Harta dunia dan akhirat.



Walaupun cuaca panas Hana Alesya tetap maintain suka nak bergambar. Macam-macam posing dia beri.


Panas you, cepat skit ambil gambar.


Orang utan yang nampaknya kesedihan.


Buaya juga nampak sedih walaupun tak berapa jelas sedihnya.


Lepas ronda-ronda dalam zoo, kami pergi makan. Perut sudah lapar. Kami ke Medan Selera Bomba Taiping. Antara yang famous di sini adalah popia.




Mee Combat salah satu kegemaran Huzein.


Selesai makan kami ke Taman Tasik Taiping. Haziq dan Hadif malas nak ikut ambil gambar. Sibuk main iPad. Hish, anak-anak zaman sekarang.


Comel ja Hafiy, tak pernah tak gembira.


Seronok berlari-larian. Kadang-kadang takut terbabas lari terjun ke dalam tasik.



Hafiy dan ibu. Oh, ibu nampak gemuk dari belakang.



Punyalah banyak gambar Hana Alesya dalam kamera. Ibu letak 1 saja dalam blog. Jangan marah.


Entah apa jenis posing ni.


Hari sudah menginjak petang. Kami terus pulang ke Penang dengan hati senang.