Monday, April 4, 2016

Karnival Jom Sorak Mai Riuh

Karnival Jom Sorak Mai Riuh telah berjaya diadakan dan mendapat sambutan yang begitu hangat daripada pelajar-pelajar Sek. Keb. Bertam Perdana. Haziq dan Hadif juga turut serta. Awal pagi lagi sudah pergi mendaftarkan diri. 

Haziq dan Hadif memang minat dengan bolasepak. Jadi peluang seperti ini tidak dilepaskan.

Saya datang kemudian bersama Hafiy dan Hana Alesya. Tak sangka meriah sungguh!





Tun Abdullah dan isteri juga datang ke karnival ini.




Pelajar dibahagikan mengikut umur dan diberikan t-shirt percuma. Semua orang ada peluang untuk bermain dan belajar bolasepak.


Haziq dan team dia dari jauh.



Hadif dan team dia. Hadif pun team biru juga.





Saya duduk di tepi padang sajalah bagi sokongan. Hafiy sempat beramah-tamah dengan ibu bapa yang duduk di tepi padang. Sibuk nak salam dengan semua orang. Macam YB pun ada.




Selain itu ada juga pelancaran USM Book Club @ SK Bertam Perdana.


Juga pameran oleh Sek. Keb. Bertam Perdana. Pendek kata memang meriah sungguh sekolah hari tu.




Mesyuarat Agung PIBG juga diadakan pada hari tersebut. Tinggalkan anak dipadang sekolah, kami  hadiri mesyuarat.


Sekejap-sekejap saya ke padang tengok anak-anak beraksi.









Selesai training sesi pagi, kami terus balik. Bagi anak-anak berehat sekejap sebab pada petangnya ada sambungan lagi.

Harap Haziq dan Hadif dapat kembangkan lagi minat dalam suka bolasepak. Biar cergas sikit daripada duduk dalam rumah tengok TV dan main game. 

Friday, April 1, 2016

Celebrate Birthday Hadif & Hafiy

Sambutan birthday Hadif dan Hafiy kami sekeluarga sambut sekali sebab keduanya lahir pada bulan Februari. Sambutan kecil-kecilan sahaja. Seperti biasa, kami ke Puncak Mutiara.

Kek beli di Bread History. Pilihan Hadif. Mungkin terliur tengok strawberi dekat kek ni. 




Hadif Syahmi menyambut ulangtahun ke 8.


Hafiy Jazmi menyambut ulangtahun ke 2. Rasa macam cepat sangat masa berlalu.


Hafiy muka masih blur-blur lagi sebab baru bangun tidur.


Meh kita makan sup kambing cicah dengan roti benggali. Sup kambing di sini memang sedap.


Sambil makan, sambil tengok kucing.


Meriah betul meja makan kami. Macam-macam yang diorder.


Dengan muka sememeh, percubaan Hafiy untuk membuat muka comel. Tak payah buat muka comel, kamu memang sudah comel!


Ok, ibu memang nampak over sedikit di sini.


Memandangkan makanan yang kami pesan tersangatlah banyak, kami tak makan pun kek masa di Puncak Mutiara. Kek kami bawa balik dan makan di rumah.

Sebelum potong kek, ambil gambar sedikit buat kenangan. Hafiy nampaknya sudah tidak sabar untuk meramas kek birthday dia.


Abang Haziq terus menyelamatkan keadaan. Kalau tak, habislah kek sebelum sempat diambil gambar.


Kali kedua pun macam tu juga. Hafiy memang tak sabar-sabar nak makan kek!


Terpaksalah suruh Haziq pegang dia.


Hadif dan kek birthday.




Yang pertama dituju adalah strawberry.



Hafiy menikmati kek birthday dia. Bersungguh makan sampai comot.






Happy birthday Hadif dan Hafiy. Semoga membesar dengan sihat dan jadi anak yang soleh. Ibu sayang kamu berdua.
Eh! Haziq dan Hana pun sayang jugek.