Monday, June 3, 2019

Sesi Fotografi Sempena Aidilfitri 2019

Awal Mei 2019, saya bertukar tempat bertugas. Saya kembali bertugas di IPPT, USM Kampus Bertam. Syukur sangat-sangat sebab dekat dengan rumah dan senang menguruskan semua hal anak.

Bersempena Aidilfitri 2019, saya dan team Seksyen Pengurusan mengadakan satu sesi fotografi. Rumah kecil di tepi bangunan pejabat dijadikan lokasi bergambar. Sebenarnya rumah tersebut adalah surau lelaki. Rumah klasik yang cantik, seolah-olah beraya di kampung. 

Lihatlah kami semua beraksi. Macam-macam gaya ada hasil arahan jurugambar. 

 




Nampak meriahkan? Tak sabar pula rasanya nak beraya.

Thursday, May 30, 2019

Jemputan Berbuka Puasa Bersama PDK

29 Mei 2019, semua pelatih PDK dan juga waris dijemput untuk berbuka puasa bersama dengan cikgu. Memandangkan Huzein tak ada, gigihla saya bawa Hafiy. Dalam hati ada sedikit cuak, takut tak dapat control. Tapi, alah bisa tegal biasa.

Ajak Hafiy bergambar, tapi dia tak layan. Sedih Ibu.


Belum orang berbuka dia dah bising minta saya cedokkan nasi. Lepas tu minta ayam goreng bahagian paha, mengada betul. Hafiy makan berselera betul, siap bertambah-tambah. Mungkin seronok dapat makan beramai-ramai.


Sebelum balik, ambil gambar kenangan bersama semua cikgu.


Terima kasih cikgu atas jemputan!

Hafiy Mula Bersekolah

Tahun 2019, saya tekad untuk hantar Hafiy Jazmi bersekolah. Tahun ini Hafiy sudah masuk 5 tahun. Mungkin agak lewat bagi sesetengah orang. Tapi atas faktor kesihatan dan beberapa faktor lain, saya rasa inilah masa yang terbaik.

Selepas beberapa pertimbangan dibuat, saya memilih untuk menghantar Hafiy ke PDK. Sekolah Pra Pendidikan Khas jauh dari rumah saya, jadi PDK adalah pilihan yang terbaik. Ada 2 PDK berdekatan dengan rumah saya. Selepas membuat sedikit survey dan lawatan, saya memilih untuk menghantar Hafiy ke PDK Pinang Tunggal.

Isu pilih sekolah selesai, saya menghadapi masalah untuk menghantar dan mengambil Hafiy dari sekolah. Pada masa itu, saya masih lagi bekerja di Penang. Permohonan saya untuk bertukar tempat kerja berdekatan rumah tidak diluluskan lagi pada masa itu.

Saya usaha bertanyakan beberapa perkhidmatan van sekolah, tapi ramai yang tidak pergi ke kawasan Pinang Tunggal. Hampir putus asa saya dibuatnya. Akhirnya saya terjumpa Encik Jamal. Alhamdulillah, dia sudi hantarkan Hafiy. Walaupun caj yang dikenakan mahal sedikit, saya tidak kisah. Sebab saya tahu Encik Jamal memang ambil berat pasal Hafiy.

Bermula bulan Februari 2019, Hafiy mula bersekolah di PDK. Tiada ragam, tiada drama. Nampaknya Hafiy sangat happy pergi PDK. Mungkin sebab dia dapat berkawan dan belajar benda baru.

Comel tak Hafiy dalam uniform dia?


Geram ja Ibu tengok. Entah apa posing ni?


Permohonan pertukaran saya hanya diluluskan pada bulan Mei 2019. Walaupun agak lewat, sekurang-kurangnya saya bersyukur. Senang saya menguruskan hal anak-anak sebab tempat kerja berdekatan rumah.

Menguruskan anak-anak seorang diri kadang-kadang memerlukan kesabaran yang tinggi memandangkan Huzein masih lagi bekerja di Perak. Semoga semua urusan saya dipermudahkanNya.

Tuesday, May 28, 2019

Hello 2019!

Macam merepek tajuk entry ini. 2019 pun dah nak masuk pertengahan tahun. Saya dengan gigihnya berazam nak menulis blog balik. Semoga tidak hangat-hangat tahi ayam.

Blog ni pun dah bersawang. Mesti dia pun dah lupa akan tuannya.

Jadi sebagai permulaan, saya tukarkan gambar profile. 


Amacam, comel tak?

Kenangan 2018 di Hard Rock Hotel Penang










Kenangan 2018, Haziq Fahmi Olahragawan Tingkatan 1

Rutin 2018, melawat Haziq Fahmi di asrama di Pengkalan Hulu.



Kenangan 2018 untuk Haziq Fahmi apabila menjadi Olahragawan Tingkatan 1.



Kenangan Birthday Hadif dan Hafiy 2018

2018

Hadif Syahmi - 10 tahun
Hafiy Jazmi - 4 tahun



Sambutan kecil-kecilan di rumah Opah.