Monday, November 17, 2008

Al-Kisah Babywearing

Aku tak sangka babywearing akan menjadi satu kegilaan baru bagi aku. Hm...aku dah ketagih rupanya. Aku start babywearing masa Hadif 5 bulan lebih (kesian Haziq tak merasa babywearing ni...). Sekarang Hadif dah 8 bulan lebih. Kira baru jela aku dengan babywearing ni. Tapi aku memang ketagih. Ketagih nak beli baby carrier. Sekarang ni aku ada 2 pouch (Littlepods & Peekaroobaby) dan satu lagi AidaFiqs Buckle-Tai. Aku merancang (amboi..amboi...) nak beli lagi! Aku suka sangat dengan BECO, aku admire Snugg Mei Tai, aku teringin Mei's Mei Tai dan sekarang ni aku tengah tunggu SSC dari Littlepods. Adoi...habih le duit kalau cenggini.

Me & Hadif in Peekaroobaby Pouch

Husband aku ada cakap, baby carrier ada 3 tapi baby ada satu je. Boleh gitu? Sabo jela....

8 comments:

yatipruzz said...

salam kak, i'm new in babywearing thingy. Nak tanye, aidafiq nyer buckle tie tu sesuai ke utk 3mo baby?

Aishah Megahasz said...

Usually Mei-Tai/Buckle-Tai ni sesuai untuk baby yang dah boleh duduk (dengan support, maksudnya dah boleh duduk tapi still ada orang pegang di belakang - paham ke?) Tapi kalu beli sekarang pun takper..nanti bila baby dalam 5-6 bulan lebih boleh pakai. Tak rugi....

yatipruzz said...

o0o0 ok tq!
comel2 tgk mei tai yg malaysian handmade nih...snugg nyer kiut!
aidafiq nyer pon cun!

Aishah Megahasz said...

Ha'ah yang Snugg pun lawa gak tapi tunggu ada ongkosnya dulu... :D

fieqa said...

kak...
nak tny kat mana nak dapatkan ring sling yg cantik2 tu...
dan nak tny ape rahsia nak banyakkan susu badan??
please kak

Aishah Megahasz said...

Fieqa, emel akak ya. Nak cerita kat sini macam panjang sangat pulak ceritanya.
megahasz@yahoo.com

daisy said...

salam aishah, me mother to 3 m.o princess,SAHM,i'm new in babywearing n getting overwhelming surfing about this...RS, MT, SSC,Wrap,pouch...jumpsac, snuggbaby, MBW, slingmemama, maya, and so on....need help....HELP!!!(screaming...:-)) really need one, tp need advise, so... worth it to have it..tak nak ler bila dah beli nnt 'tergantung' jer tak pakai...

Aishah Megahasz said...

Daisy: E-mel me megahasz@yahoo.com