Thursday, January 8, 2009

Buku Panduan Penyusuan

PANDUAN PENYUSUAN SUSU IBU BAGI IBU BEKERJAYA


Antara isi kandungan:
> Penyusuan susu ibu - Mengapa perlu menyusu secara eksklusif
> Perancangan awal untuk ibu bekerja
> Persediaan memerah susu
> Latihan memerah
> Panduan penyimpanan susu ibu
> Cara memberi perahan susu ibu
> Tips kejayaan penyusuan susu ibu
> Cara mudah memantau tumbesaran bayi
> Carta pertumbuhan
> Sumber makanan berkhasiat untuk merangsang penghasilan susu
> Teknik penyusuan yang betul
> Cabaran penyusuan susu ibu
> Kisah benar penyusuan susu ibu bekerjaya

Bagi aku, buku ni bagus sangat dibaca oleh ibu-ibu bekerja yang merancang breastfeed baby mereka. Bukan semua orang ada akses ke internet untuk surf susuibu.com atau website panduan penyusuan ibu yang lain. So, buku inilah panduan lengkap yang dapat membantu.
Buku ni pun aku dah hadiahkan pada beberapa orang. Tak mahal RM10 je. Tetapi dengan RM10 tu harap-harap dapat memberi manafaat yang banyak untuk ibu dan baby meraka. Insyaallah.....
Berminat nak beli? Boleh beli dari Charantya Store. Tapi buat masa sekarang out of stok. Sorry.....

2 comments:

LyanaRusli said...

Salam kak...base on ur experience...which pump yg ok n da best? baru dpt BB nak start class nant, nak kene pump susu tp x tau yg ner ok...dlm market bnyk...yg mane satu yer?

Aishah Megahasz said...

Kak Aishah dulu pakai Avent ISIS manual saja. Tapi memandangkan sekarang mengejar masa kena beli pam yang cepat skit, jadi belila Medela FS.
Kalau orang tanya manual mana best Kak Aishah jawab Avent ISIS, kalau yang bateri Medela FS la jawabnya. Tupun beli lepas survey dan tanya pendapat orang lain. Main beli je takut gak sebab harga mahal wooo