Wednesday, February 18, 2009

Proton MPV Exora

MPV Malaysia pertama keluaran Proton dinamakan sebagai EXORA.


Nama Exora dizahirkan daripada nama bunga Ixora nama yang dipilih daripada ratusan ribu nama yang dicadangkan oleh orang ramai dalam Peraduan Menamakan Proton MPV baru-baru ini. Pemenang contest ni adalah seorang guru pelatih Norsholihan Abd. Eanich, dari Jitra, Kedah. Bestnya dia dapat MPV free. Aku masuk tapi naper tak terpilih? Huhuhuuuuu.......

Nampak gayakan kena simpan duitla kalau nak naik MPV ni. Harga MPV Exora ni kurang daripada RM80,000 dan yuran tempahan ditetapkan pada RM1,000.

Tapi yang tak puashati ni naper pilih nama Exora? Macam tak patriotik je. Kan kereta buatan Malaysia, nama pun kenala ada ciri-ciri keMalaysiaan skit. Saper setuju angkat tangan.....


Bunga Exora (Ixora)? Aku panggil Bunga Jarum. Cuba tanya kat orang kampung kenal tak bunga Exora? Bunga Jarum depa taula......

2 comments:

Anonymous said...

abg huzein nk beli keta tu ke ?? nmpak cm grand livina tp panjang skit...xde la sempt kt blkg

Aishah Megahasz said...

Memang plan nak beli MPV. Tapi tak decide lagi nak beli yang mana satu. Tunggu tahun depan, duit tak cukup lagi. Tengah kumpul ni. Kalu dapat free atau orang sponsor nak le...hehehehe....