Tuesday, November 10, 2009

EBM (09/11/09)

Semalam aku dengan rajinnya menyusun EBM stok aku supaya senang aku nak ambil dan guna nanti. Dah siap susun, aku snap le gambar.


Hm...nampak gayanya skit hari lagi penuhla peti ais tu. Tak boleh dah nak simpan ayam, daging, ikan dll. Nak kena beli deep freezer ke?

7 comments:

Rozy said...

bereezer...berbaloi-baloi..hehheheh
satu cara lagi, aishah guna tepawer kecik pat segi instead of bekas dadih..bekas dadih dia space consuming...banyak ruang kosong tu..sayang...
rozy guna deep freezer dengan bekas dadih.. banyak leh letak..

Aishah Megahasz said...

Rozy, tak laratla nak beli tupperware. Bekas dadih murah lagi :D *kedekut*
Deep freezer....nak beli...tak beli..nak beli...tak beli.....isk...

sue said...

setuju..setuju.. deep freezer berbaloi-baloi... tapi deep freezer su da kosong sejak lepas raya... gler tenat milk supply su..!!!

Rozy said...

tepawerlaa bukannya teppawer..alaaa yg sebijik 5kupang tu..leh guna banyak kali... kalau bekas dadih kan single use..

Aishah Megahasz said...

Bekas dadih tu husband beli 20...pastu adik ipar beli 20....pakai sajala. Takleh membazir :D

Ibu_Mysara Syauqeena said...

invest for deep freezer berbaloi jugak..nanti freezer peti ais tu dah pnuh tkde space nk letak mend lain...as for me, bile ada deep freezer jadi stu semangt gak utk pumping..setakat ni Alhamdulillah deep freezer masih pnuh selepas 6 bulan...harap2 stok sntiasa level tu la...

Aishah Megahasz said...

Ibu Mysara, deep freezer memang berbaloi. Tapi maybe Alesya my baby yang terakhir (maybe ye....) tu yang 50/50 nak beli deep freezer tu....