Friday, February 26, 2010

Kisah Breastfeeding di Nona TV3

Siapa yang menonton Nona di TV3 pasti menonton sama fokus tentang ibu bekerja tapi masih menyusukan baby. Paparan ini mudah-mudahan membuka mata ramai ibu-ibu yang bekerja untuk menyusukan baby mereka. Dimulakan dengan penerangan ringkas oleh Datuk Dr. Nor Ashikin Mokhtar, Pakar Sakit Puan tentang kebaikan susu ibu dan bagimana ibu yang bekerja masih boleh menyusukan anak mereka.




Saya ada sebuah buku karya Datuk Dr. Nor Ashikin ni iaitu Sentuhan Kasih. Beliau merupakan antara orang kuat yang mempromosikan susu ibu di Malaysia.

Paparan mengenai breastfeeding di dalam rancangan Nona juga memuatkan pengalaman personaliti TV3 iaitu Irin Putri Azmi yang masih menyusukan babynya. Kagum tau tengok stok EBM dia.





Nota: Rasa macam nak racun je dia try babywearing..hahahaha...

4 comments:

Rozy said...

memang pun, rozy cam racun jaa dia BW dengan CD... baru cam completekan.... tp baby dia debab betoi..dia tu dahlaa teshik jaa... larat ka?

Aishah Megahasz said...

Tula..jomla join babywearingkan..kan..kan. Aishah perasan dia pun kendong anak dia tapi pakai baby carrier biasa je.

m@Ri@ said...

teringin gak nak BW dgn CD..tp sbb mahal n tak tau nak pilih yg mcmn..stop dulu..kena survey2 dulu,.huhu

Aishah Megahasz said...

Maria: Survey2 dulu baru beli. Beli yang paling best dan sesuai untuk kita.