Friday, March 26, 2010

Breastfed Baby Will Breastfeed

Pernahkan anda melihat poster ini?



Ini yang terjadi pada saya.

video
SAYA: Hadif buat apa tu?
HADIF: Senyum (sebab saya ambil gambar dia)
SAYA: Pooh buat apa?
HADIF: Amm (makan) t*t*k
SAYA: Pooh buat apa???

Saya pernah menyusukan Hadif Syahmi. Dan sekarang saya menyusukan adiknya Hana Alesya. Budak-budak biasanya mengikut perlakuan orang dewasa. Saya tak rasa perlakuan ini pelik. Dia cuma cuba meniru aksi saya menyusukan adiknya.




BREASTFED BABY WILL BREASTFEED. But not you la my dear. Hadif boy, suruh wife buat kerja tu ya sayang.

8 comments:

Nurul Aima Hj Kaim said...

ha ha ha..adik ipar saya [sekarang baru masuk 3 thn] pun perna tiru aksi saya menyusukan anak saya...masa saya kecik pun selalu tiru aksi mama saya kekekeke..alhamdulillah saya ikut jejak dia menyusukan anak dan insyallah besar nnt adik saya pun akan mengikut jejak langkah kami..ibu-ibu terdahulu sebelumnya :)

Shareen Mohd Saleh said...

OMG sangat adorable! My daughter also selalu tiru me BF her brother. Segan jugak bila dia ambik doll dia and buat in public. Orang lain pandang sengih2 jer. Adehhhh. Hehehehehe

nora said...

haha...bleh geng ngan nurul amirah...dia benda yg sama dgn apa yg hadif buat...angkat baju pastu letak brney kat nenen die...so cute kan??

habibah_bib said...

hadif is sooooo cute... tapi memang, breastfed baby will breastfeed... mcm anak2 saya jugak... bila main mak2, start la adegan susukan teddy bear...

scudmami said...

so sweeettt..

and so true.. breastfeed baby will breastfeed, hope they will bila dah beranak pinak oppsss doesnt applicable for hadiff boy.. ihikss..

p/s nak tanya soklan off topic sket, camane aishah upload video ye?? nak cuba tp tak pernah jadik :(

Afne said...

selalunya patung barney atau patung mr. bean yg akan jd mangsa hana. kadang corong pam ibu dia rembat. senyap2 je buat projek hahaha

tp sgt kelakar bila hana soh haziq nenen dia.

m@Ri@ said...

hhehe..comelnya dia..anak sedara maria dlu pun pernah buat mcm ni..dia amik anak patung die pastuh bg nenen..hehe..comel je budak2 ni kan..

Aishah Megahasz said...

Hehehehee..kan saya dah cakap, budak-budak memang suka tiru perlakuan orang dewasa.

scudmai: Saya upload guna icon video (yang sebelah icon gambar tu). Upload video sama macam upload gambar je.