Thursday, April 8, 2010

Babywearing di TV

Malaysian Babywearers (MBW) diwakili oleh PRnya, Adriana telah dijemput untuk mempromosikan babywearing di dalam rancangan Nasi Lemak Kopi O di TV9 pada 28 Mei 2010.


Sedutan rancangan tersebut boleh ditonton DI SINI. Thanks to Hidayah member MBW yang merekodkan rancangan ni.

Pada 5 April 2010 pula, Syaz owner JumpSacbaby dijemput untuk mempromosikan Fesyen Gendong (macam pelik je, sebut babywearing lagi sedap :D) di TV3 dalam rancangan Wanita Hari Ini.


Jom tonton sedutan rancangan tersebut.

Part 1


Part 2


Part 3


Part 4


Dengan adanya pendedahan seperti ini, harapnya babywearing akan lebih diterima dalam masyarakat. Perkara baikkan (sama macam breastfeeding) elokla disebar-sebarkan, belajar sama-sama.

Saya bangga menjadi babywearing mummy? Anda bila lagi?

3 comments:

nora said...

erm..bestkan k.aishah BW nih..dah mcm 1 trend skang nih..:)smlm sempat tgk sampai part 3 ..1 part ja lagi x tgk...k.aishah sempat tgk ka ari tu?

Al-Atiff said...

salam perkenalan kak aishah.. :)

saya baru je 'jumpa' blog akak.. sebabnya, time review2 pasal bw ni.. memang minat..

since anak first dulu dh tau, just beli pouch sbb itu yg paling mudah dan murah.. hehe.. tp pakai kejap je,sbb kesihatn tak mengizinkan.

skrg tgh prgnt, sbuk research lagi pasal bw ni.. oh tidak, saya taknak jd addicted..hehe..kewangan pn bukan mengizinkan..ye la, smua mahal2 blaka....hehe.. nk wat sendiri, mmg tgn tak berseni... :)

mmg minat tgk rs, wrap.. tp rase tak pandai dan tak nak renyah2.. so, pilihan hanya pouch.. anak besar sikit, pakai ssc je lah.. tp mahalnya semua...

nak tanya akak.. since akak ada collection of ssc, yg mana plg ok dan selesa ye kak? ikutkan saya nk amik yg paling murah je.itupn tak berapa murah.. haha..(littlepods), tp takut jugak kalau tak selesa..

mintak akak bg review skit ye.. saya ada jg masuk forum mbw. tp mostly sana smua dh otai dan brand pn bukan calang2.. hehe

ok kak.. salam perkenalan dari saya.. :)

Aishah Megahasz said...

Nora: Kak Aishah tengok masa tayang kat TV3 hari tu. Tengok kat office..hehehehe. Tapi tak habis sebab takut bos cari.

Al-Atiff: Susah kena cerita panjang. Emel la dekat akak megahasz@yahoo.com