Monday, July 12, 2010

Baju Nursing

Saya rasa susah sangat mencari baju nursing yang cantik dan harganya berpatutan. Pilihan saya adalah yang berlengan panjang (sesuailah untuk yang bertudung) dan bukaannya dari atas. Kalau bukaannya dari bawah, saya rasa susah nak menyusu. Dalam koleksi saya (macamlah ada banyak sangat) saya cuma ada 3 nursing tops.

1) Milky Way


Baju ni paling best bagi saya. Best sebab bukaannya adalah di bahagian atas. Potongan bajunya pun cantik. Kalau selalu nampak saya pakai baju ni, buat-buat pejam mata sudahlah sebab baju ni memang menjadi pilihan kalau keluar berjalan-jalan. Sampai bajunya dah nampak hampir lusuh. Setakat ini, inilah baju nursing yang paling puashati saya beli.

2) My Lovely Closet


Baju ni merupakan baju nursing kedua yang saya beli. Potongannya cantik (pada sayalah) tapi sayang, bukaannya dari bawah. Susah bagi saya apabila nak menyusu. Memandangkan sudah dibeli, terpaksalah saya pakai juga.

3) Muslimah Shop: Cream Ummi


Baju yang ini saya dapat hadiah dari peraduan yang saya masuk. Bajunya selesa cuma terlalu labuh bagi saya. Oklah, dapat free tak boleh complain banyak. Pakai sajalah ye.

Itu sajalah baju nursing yang saya ada. Oh, saya baru saja beli sehelai dari adrinis.com. Harapnya baju ni selesa di pakai.


Saya berangan nak membeli baju nursing di Mamaway. Bajunya cantik-cantik (ke saya tergoda dengan modelnya saja?) sesuailah dengan saya (baca: ayat perasan) Tapi harganya, aduhai.....



Terfikir juga saya, kenapa bila membeli baju saya berkira sangat kalau bajunya mahal. Kalau membeli baby carrier, dah berkenan, saya lansung tak berkira? Siapa nak jawab tu?

6 comments:

Rozy said...

Rozy pun kena setat balik mencari nursing blouse nih.. nanti aishah kasik review yg adrinis punya blouse naa.. kalau ok nak beli gak.

hehhee..sedaq gak no..kalau carrier senang ja beli..

Aishah Megahasz said...

Rozy: Baju adrinis ni dah sampai. Design ok tapi kain dia jenis ikut bentuk badanla. Dahla bentuk badan pun dah lari banyak hahahahaha. Nasib baik ambik saiz L.

Shuhadah said...

Oh dear.. jemput ke kedai kami..banyak baju nursing/menyusu yang kami design custom made. http://bajuibu.com atau http://facebook.com/bajuibu

B.H.O.O.N.D.A said...

nursing cover and nursing blouse at the most stylish affordable one, boleh custom made juga, xoxo

B.H.O.O.N.D.A said...

http://bhoonda.blogspot.com

Aishah Megahasz said...

Shuhadah & Bhoonda: Wah, nanti boleh jenguk tengok. Mana tau berkenan nanti.