Monday, October 11, 2010

Happy Birthday Haziq


Balik kerja petang Jumaat, 8 Oktober lepas Maghrib kami sekeluarga celebrate secara kecil-kecilan birthday Haziq Fahmi.

Haziq seronok tak boleh nak cakap. Beria dia nak celebrate birthday. Tapi, Hadif yang dulu tiup lilin. Terus Haziq merajuk dan nak menangis. Spoil betulla Hadif ni.


Lepas pujuk-pujuk barulah Haziq ok skit. Penuh perasaan saya menyanyi lagu Happy Birthday supaya dia happy balik.


Belum sempat saya potong dan bahagikan kek, Hadif sibuk datang calit dan jilat kek.



Selesai makan kek, kami semua ke Jusco Bandar Perda. Memandangkan kami celebrate birthday Haziq, kami suruh Haziq pilih makan di mana. Haziq pilih makan di Nando's.


Makan di luar bersama dengan 3 orang anak memang mencabar. Sebelum makanan sampai, macam-macam aksi yang mereka buat.

Hana Alesya sibuk bergendang dengan sudu plastik.


Kalau makan di kedai, selalunya saya dan Huzein akan pesan minuman hantar selepas selesai makan. Kali ini kami terlupa. Anak-anak bila nampak air saja sibuk nak minum. Kenyang dengan air, mesti makan pun sedikit saja.


Hadif Syahmi sibuk minum air dengan sudu. Siap berdiri atas meja lagi.


Bila makanan sampai, lega rasanya sebab bila anak-anak makan tak ada lagila aksi lagak ngeri yang mereka buat. Sebelum makan, kita baca doa dulu. Birthday boy yang bacakan.


Doa dah baca, apa lagi? Seraaannnggggggg.....



Hanya Huzein Fahmi saja yang tenang dalam apa jua keadaan.


HAPPY BIRTHDAY HAZIQ FAHMI. Lepas exam ibu bawa jalan-jalan pergi hotel ok!

No comments: