Wednesday, March 23, 2011

Asyik-Asyik Jusco Perda

Mulanya Huzein rancang nak bawa anak-anak berjalan ke Penang (sebelah pulau) tapi memandangkan banyak acara lain termasuk pergi klinik sebab Haziq Fahmi demam dan makan-makan, rasa lewat pula nak ke sana. Jadi acara hari itu adalah melawat Jusco Perda. Haish...kami ni macam tak ada tempat lain nak pergi. Asik-asik Jusco Perda.

Tapi menariknya masa kami ke Jusco Perda Sabtu lepas, ada Karnival Matematik anjuran Petrosains. Jadi adalah aktiviti yang lain sikit daripada pusing-pusing dalam Jusco tu.


Masa kami semua sampai, maskot ni baru turun dari pentas. Gigih-gigih saya pegang tangan Hadif Syahmi untuk bersalam dan ambil gambar. Haziq Fahmi lansung tak mahu dekat. Takut. Hana Alesya lagi berani dari dia.



Nota: Saya bawa Hana Alesya dalam Melkaj Mei Tai. Malas nak turunkan dia sebab malas nak kejar-mengejar. Lagipun orang ramai.

Ada banyak game yang boleh dicuba. Kalau menang boleh dapat hadiah. Saya tunjuk teror baling dart sambil mengendong anak. Multitasking!



Hasilnya saya dapat kalendar dan juga anak patung dinasour yang comel ini.


Haziq dah Hadif seronok mencuba pelbagai permainan berasaskan matematik.





Selain tu, ada pertunjukan matematik. Lebih kurang macam magic show. Dikendalikan oleh Abang Black. Udah namanya pun Black, pakai pun baju black.



Bila dah boring di Karnival Matematik ni, Huzein ajak kami semua pergi minum. Habis minum, seperti biasa bila ke Jusco adalah acara menghabiskan duit abah dan ibu.



Wah, serius betul muka Hadif Syahmi ni. Dapat naik lion pun tak happy ke? Hana Alesya tak mau naik, nak abah dukung. Rugi satu tempat.

Ini orang yang sangat happy walaupun demam!


Pistol tembak air ni memang menarik. Berebut-rebut semua nak main, pistolnya ada 2 saja. Jadi kena tunggu giliran. Jangan risau, semua pun dapat peluang main.




Si kecik ni pun tunjuk pandai. Lansung tak nak lepas tangan.


Last sekali main bowling.



Main 2 round saja sebab malas nak membazir duit banyak-banyak dekat sini. Nasib baik anak-anak akur. Baik anak-anak ibu. Sebab semua baik, sebelum balik abah belanja beli McDonalds.....thehehehe.

No comments: