Thursday, April 21, 2011

List of Stash

Tak tahu ini semua boleh dikatakan 'STASH' sebab rasa macam sedikit saja koleksi yang ada milik saya kalau nak dibandingkan dengan babywearers yang lain. Dan banyak yang telah dijual memandangkan Hana Alesya sekarang dah pandai berjalan. Mungkin bila ada baby lagi senarai ini akan saya tambah.

Saya senaraikan semua yang pernah menjadi koleksi saya. Dimulakan dengan baby carrier yang telah dijual, atau erti kata lain telah menjadi sejarah, hanya tinggal kenangan.

POUCH
Littlepods Dusty Rose (23")
Littlepods Blue Navy (22")
Littlepods Khakis (24")
Littlepods Hot Pink (23")
Peekaroobaby Midnight Bloom (22")

RING SLING
Jumpsacbaby Khakis (old version)
Jumpsacbaby Pink Berry
Jumpsacbaby Bali
Jumpsac Wrap Conversion Girasol Fresh Grapes
Snuggbaby SBP Wrap Conversion Hoppediz Wein

SOFT STRUCTURE CARRIER
Angelpack Production Sample 1
Littlepods Carnival
Jumpsacbaby Black Damask on Cherry Straps
Snuggbaby Flower Shower

MEI TAI
Mei's Mei Tai Wrap Conversion Amazonas Manggo
Aidafiq Buckle-Tai

KOLEKSI TERKINI

RING SLING
Snuggbaby SBP Wrap Conversion Didymos Rubinrot
Snuggbaby SBP Wrap Conversion Girasol Symphuo
Snuggbaby Linen (Pure Belgian)

MEI TAI
Melkaj Blue Paisley
Apootaern Bird of Norway
Bamberoo Alenxander Henry's Kleo

5 comments:

fara said...

fuyoh! tabik lah! banyak giler :-)
saya ada 4 jek .. tapi yg pakai cuma satu je .. tapi bukan saya yg pakai, tapi husband :-)

ada tak mana2 link yg bleh refer utk male babywearing? anak saya fahren dah setahun dah berjalan, tapi tau je la bbebudak, kalau berjalan byk plak henti2 .. so still prefer dukung lah .. nk kena beli baru :-)

rafiza said...

wah, ada lg tak yg nak jual..?hehe

Aishah Megahasz said...

Fara: Tu kira skit saja tu. Otai-otai ada lagi banyak.
Boleh jenguk forum baru MBW under Babywearing Dadies

http://malaysianbabywearers.org/mbw/general-babywearing-chat/photo-thread-babywearing-daddies/

Kebanyakkan daddy suka SSC

Rafiza: So far yang ada ni tak jual dah kot sebab semua yang tak pakai dah jual. Yang tinggal ni yang paling sayang..heheheh

m@Ri@ said...

byk tu..maria br ada 1..hehe..tak rasmi lg...tunggu baby kuar dlu..abg dia tak larat dah nak gendong pakai RS..

Aishah Megahasz said...

Maria: Dah ada baby nanti mesti teruja nak beli yang itu dan ini. 1 memang tak cukup!