Friday, May 27, 2011

CH: Cameron Highlands Bee Farm

Tempat seterusnya yang kami pegi di Cameron Highlands adalah Bee Farm. Huzein yang bawa kami semua ke sini. Dia dah pernah sampai ke sini sebelum ini.


Masuk ke sini juga adalah percuma. Tak kuasa nak pergi tempat yang mengenakan bayaran.

Bee Farm ini boleh tahan juga luasnya. Masa tengok dari atas sini, tak terbayang lagi macamana rupanya bee farm ni.


Bila semakin dah semakin dekat, hati pun semakin cuak.


Mana tak cuak kalau tengok sarang lebahnya terbuka macam ni. Rasa macam tak selamat saja nak berjalan-jalan.



Tapi bila Huzein kata tak ada apa. Selamat. Baru saya beranikan diri. Tapi mata tak lepas pandang anak-anak. Takutkan keselamatan mereka.



Ini kena sengat ni, memang confirm boleh pengsan dekat situ juga.




Bila hujan turun rintik-rintik, saya ajak Huzein keluar dari situ. Tak kuasa nak duduk lama-lama sebab dalam hati rasa tak senang.



Nota: Saya pakai Bamberoo Mei Tai

Papan tanda di sini pun ada beritahu yang pemiliknya tidak akan bertanggungjawab sekiranya ada apa-apa yang berlaku.


Jadi, sebelum apa-apa terjadi dan sebelum hujan turun dengan lebat lagi, baiklah kita semua selamatkan diri.

Dekat bahagian atas, ada kedai yang menjual hasil daripada madu lebah. Tapi kami tak beli apa-apa pun di sini sebab jurujualnya sungguh tidak friendly (boleh tak bagi alasan macam ni?)

No comments: