Monday, January 30, 2012

Akibat Tidak Mendengar Cakap Ibu

Kalau yang dah lama baca blog saya mesti pernah terbaca post bertajuk Akibat Tidak Mendengar Cakap Ibu versi Hadif Syahmi.

Kali ni versi Hana Alesya pula.

Saya berusaha tidurkan semua anak-anak tapi tak berjaya. Maybe sebab cuaca panas sangat. Hadif pun tertidur sekejap saja. Lepas tu bangun dan turun ke tingkat bawah untuk join Haziq dan Hana Alesya tengok TV. Saya di tingkat atas lipat kain baju.

Bila Haziq dan Hadif naik ke tingkat atas untuk main game, saya tanya mana Hana Alesya? Hadif kata dia tidur. Saya terus turun ke tingkat bawah tengok budak kecik ni.......



Bagus punya tidur. Dengan tak pakai baju dan seluar tinggal diapers saja. Cuaca panas, dia tanggalkan sendiri baju dan seluar. Alahai anak ibu.....

No comments: