Thursday, August 9, 2012

Balik Kampung Buat Karipap

Minggu lepas saya sekeluarga balik kampung di Ipoh. Hajat nak berbuka puasa dengan mak dan bapa mertua. Kebetulan masa tu adik ipar saya Yati balik dari Australia.

Ini gambar masa nak ke Tesco Ipoh. Haziq dah tertidur keletihan. Hadif dan Hana dalam proses nak tertidur. Kalau balik kampung pun jalan-jalan setakat Tesco dan Giant. Tempat lain jangan diajak, pasti mendapat jawapan yang menghampakan.


Kalau balik kampung biasanya mak mertua saya akan buat karipap kegemaran anak-anaknya. Bila Opah sibuk di dapur, cucu-cucu pun sibuk mengacau. Masing-masing nak tunjuk bakat pandai buat karipap sama.


Bukan main lagi budak kecik ni.


Gigihla sangat Haziq buat karipap.


 Gelek Hadif, jangan tak gelek.


Karipap buatan sendiri adalah untuk makan sendiri. Tak kuasa orang lain makan karipap yang Haziq, Hadif dan Hana Alesya buat. Entah berapa kali kepal dan gelek entah. Orang yang tengok sure tak selera nak makan.

No comments: