Friday, November 29, 2013

Teater Muzikal Aladdin

Untuk persembahan akhir tahun, Tadika Khalifah Intelek telah mengadakan Teater Muzikal Aladdin. Sebagai memberi sokongan kepada Hadif Syahmi, kami satu keluarga pergi menonton. Teater Muzikal Aladdin ini diadakan di Hotel Park Avenue, Sungai Petani. Lepas Zohor, kami bertolak ke Sungai Petani, ikut highway dekat saja dari rumah. 


Sampai di hotel, boleh tengok banner berkenaan teater ini terbentang.


Terus naik atas ke dewan.



Masa kami sampai, dewan hampir penuh. Boleh tahan ramai juga yang datang memberi sokongan kepada anak-anak.



Majlis dimulakan dengan ucapan daripada Puan Atikah, Pengurus Tadika Khalifah Intelek.


Selepas itu, ceramah motivasi. Nama penceramah saya tak ingat, tapi memang best ceramah yang disampaikan.


Haziq pun seronok ikut apa yang diajarkan oleh penceramah.


Habis ceramah, barulah teater dimulakan. Di dalam teater ini, Hadif Syahmi memegang watak sebagai Tentera Aladdin.


Pelakon utama untuk watak Aladdin dan Puteri Jasmin adalah pelajar 6 tahun.



Hana Alesya kusyuk betul menonton.


Gambar kemunculan Hadif dan kawan-kawan sebagai tentera Aladdin saya tengok tiada di dalam kamera. Rupa-rupanya Huzein ambil video.

Selepas tamat persembahan, semua pelajar bersama cikgu yang membimbing diminta naik ke pentas.


Hadif dan kawan-kawan  bersama Cikgu Ida. Comel betul costume yang mereka pakai.


Sempat lagi buat 'peace' bila nampak abahnya ambil gambar.






Selesai semuanya, barulah acara makan-makan. Lupa pula nak ambil gambar makanan. Makanan dihidangkan secara buffet. Makanan memang banyak dan pelbagai termasuklah nasi goreng, spagetti, dim sum, pelbagai jenis pencuci mulut, mee kuah, bubur kacang, rojak, pasembur, ais kacang........ tu dia. Ada lagi yang belum masuk list lagi tu.

Lepas makan anak-anak sibuk naik ke pentas ambil belon. Macam-macam aksi pun ada.






Hana Alesya berangan jadi model. Macam-macam pose dia beri. Huzein pun layan ambil gambar.





Ibu pun nak ambil gambar juga. Walaupun rupa sekarang tak berapa cun, tak kira nak ambil juga.




Di luar, cikgu bertugas ambil nama mereka yang berminat untuk membeli CD untuk teater ini. Kalau tak buat booking, tak dapat CD. Saya suruh Hadif beri nama dan bayar sendiri.




Tahun depan, kata cikgu Hadif, tadika akan mengadakan persembahan Teater Si Tanggang pula. Wah, bukan main lagi!

No comments: