Thursday, June 5, 2014

Mari Berjimba Di Lost World Of Tambun

Memang tiada dalam perancangan untuk kami sekeluarga ke Lost World of Tambun. Sekolah Haziq beri cuti peristiwa pada hari Isnin sebab hari Sabtu sebelum tu dia ada acara merentas desa. Jadi, kami terus balik ke kampung Huzein dan singgah di Lost World pada hari Isnin. 

Tengok tu, Lost World memanggil-manggil. Kami pergi awal pagi, orang memang tak ramai. Rasa macam Lost World tu kami yang punya. 


Bergambar di depan pintu masuk. Percubaan menyeludup masuk roti. Letak dalam poket seluar. Nasib baik boleh lindung dengan ring sling.

Nah, macam-macam gaya!




Di kaunter pembayaran anak-anak tengok peta ni, siap tunjuk ke mana mereka mahu pergi. Kalau beli tiket di kaunter jangan lupa bagi kad Mesra Petronas, boleh dapat diskaun.


Sebelum masuk ada clown di depan pintu . Masing-masing minta belon.


Hana Alesya teruja nak dapat belon.


Hafiy Jazmi tidur nyenyak di dalam ring sling. Baik betul kamu!


Tempat pertama yang kami pergi adalah Petting Zoo. Kami berjalan kaki ke sana.


Sibuk nak bergambar berlatarbelakangkan gorila ni. Tapi tak mau duduk diam. Macamana tu?



Di bahagian depan Petting Zoo.



Binatang di sini semuanya comel-comel belaka.


Ular pun comelkah?


Cicak Tokey kalau dapat seekor boleh jadi jutawan ni.


Burung kakak tua yang asyik mengangguk tapi tak reti nak gelang :)



Haziq bergaya macho bersama abahnya.


Kalau ke Petting Zoo, mesti singgah di Longkang Fishing. Memang stress tangkap ikan di sini sebab susah sangat nak dapat.




Gigih sungguh 4 beranak ni tangkap ikan. Lagi gigih bila saya cakap, "Siapa dapat tangkap ikan, ibu belanja aiskrim."




Akhirnya Hadif Syahmi berjaya dapat seekor. Seronok bukan main lagi dia.



Motif letak gambar ni? Seram tengok binatang ni tau!


Anak-anak nampak comot, tangkap ikan punya pasal.


Hai kamu di dalam!



 Memandangkan semua sudah comot, terus bawa mereka tukar baju untuk acara yang ditunggu-tunggu. Acara berendam sampai kecut. Orang tak ramai, jadi boleh buat macam rumah sendiri.




Sini tempat paling best. Haziq memang tunggu bekas air di atas penuh. Bila hampir penuh dia duduk di bawah dan tunggu air jatuh sambil menjerit kuat-kuat.


Hafiy Jazmi pun main air juga. Bagi dia cecah sikit saja.


Dia memang enjoy kocak kaki di dalam air.



Oi! Sempat lagi nak hisap tangan.


Enjoy dan sangat seronok sebabnya orang tak ramai. Paling best sebab dapat makan ayam grill yang sangat sedap di sini. Lupa pula nak ambil gambar ayamnya. 

Tulis post ni tiba-tiba rasa macam nak makan ayam grill yang sedap tu lagi. Nanti balik ke rumah mertua bolehlah singgah makan. 

4 comments:

Wak Gelas said...

wahh sonoknyer makk dgn anak2 famili tuu., ehHHEe

Mama Zharfan said...

memang besh LWOT ni ;)

uncle gedek said...

Geram tengok rambot clown tu... nak pinjam buat selfie... hehe

Maira Homestay Tambun said...

Mesti pergi,anak2 yg paling seronok..